KVAR ER BULE?
Bule ligg i foajeen til Det Norske Teatret i Kristian IVs gate 8.
Opningstider tysdag — torsdag: kl. 16.00 – 23:00
Opningstider fredag og laurdag: kl. 16.00 – 00.00
Kjøkkenet stenger kl. 22.00 alle dagar
KVA ER BULE?
Bak Bule står Johannes Samsom, som tidlegare har vore kjøkkensjef på Restaurant Omar i København og dei siste to åra kjøkkensjef og medeigar i Kafeteria August.
Bule kombinerer lidenskapen for indonesisk mat med ei nytenkande tilnærming som hentar inspirasjon frå fleire verdenshjørner.
Namnet Bule er eit indonesisk slangord for ein kvit utlending. Ein humoristisk referanse til Samsoms eigen bakgrunn og kjærleik til det indonesiske kjøkkenet.
Opninga av Bule markerer starten på eit ti måneders pop-up-prosjekt i Det Norske Teatret, der Samsom vil utforske sitt kulinariske uttrykk i hjartet av Oslo.
OPPSLAGSVERK
gado gado : utval av grønsaker
sadheko : nepalesisk ‘peanøtt’-salat til øl
satay : indonesisk peanøttsaus
soba : japansk bokhvetenudler
sambal : indonesisk chilisaus
yakitori : japansk grillteknikk
terong balado : indonesisk sterk tomatsaus
siomay dumplings & prik nam pla : indonesiske fylte mjølbollar og thailandsk fiskesausbasert dipp
sambal ijo padang : grøn & søt sambal
rendang : indonesisk langtidskokt oksegryte